“What happens in debate, stays in debate” – commissievergadering Utrecht

Door Sofia Mols en Noor Bisschop

 

Voordat het MEP 2021 officieel geopend werd, kreeg de commissie Utrecht een kleine presentatie van de voorzitter. ‘Het vliegt voorbij, geniet ervan. We gaan er een hele toffe week van maken’.

De groep besprak hoe ze zich het best zouden kunnen gedragen en wat ze van elkaar verwachtte  ‘What happens in debate, stays in debate’. De eerste reflectie volgde, hier begon ook dag twee mee. Leerdoelen, sterke en zwakke punten moesten opgeschreven worden. ‘Ik krijg hier mentor vibes van’, werd er binnensmonds gemompeld. 

 

De officiële opening begon met sprekers en landen speeches. Daaropvolgend kregen de delegatie een rondleiding door het gemeentehuis waar ze deze week zouden gaan zitten. Daarna kwamen de performers in hun naar boven tijdens het zingen van Adele, begeleid door piano. Het was een gezellige en blijkbaar muzikale groep, met hun dansmoves zat het ook wel goed. Want Just dance was hèt middel om ze bij de les te houden. Tijdens het gesprek met de expert traden er geluidsproblemen op, maar dit weerhield niemand ervan om ijverig mee te schrijven. Het kostte de debaters veel moeite en concentratie om alles bij te houden, dus na het gesprek was iedereen gaar. IC’s werden benoemd in een brainstorm en dag een liep ten einde.

 

Dag twee begon met mooie pianomuziek en ochtendgymnastiek in de vorm van Just Dance, werken aan de resolutie? Nee, dansen! De rest van de dag werd gevuld met het opstellen van de resolutie. Het overgrote deel van de vergadering was in de formele sfeer en vele gedelegeerde hadden veel te zeggen. Na een tijdje was de tijdnood goed te voelen, dus het tempo werd opgevoerd. 

 

Dag drie was vermoeiend en lang. Er werd gebrainstormd en vergaderd, maar ze hebben zich er doorheen weten te slaan.

De dag werd afgesloten met een gezellig diner waarbij iedereen weer kon ontspannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *